Защо да носим сребърни бижута?

     Хората са свързвали среброто с лукса в продължение на десетилетия – неслучайно фразата „сребърна лъжица“ се свързва с богатство и благополучие. Някои смятат, че среброто е подходящо само за определени бижута, а според други, то е просто достъпна алтернатива на бялото злато. Ние от IMIKS смятаме, че среброто е един от най-красивите, приспособими и трайни благородни метали, а в днешната ни статия ви предлагаме няколко причини, които ще ви убедят, че инвестицията си струва!

     Всъщност, среброто се използва във всички видове бижута и може да създаде външен вид, който едновременно да бъде модерен и изтънчен. Дизайнерите и майсторите на бижута използват този благороден метал, защото той е перфектната комбинация от ковкост, красота и издръжливост. Ето ги и причините, поради които трябва да добавите сребро към кутията си за бижута.

1. Среброто е траен метал

     Ако се грижим правилно за сребърните аксесоари, те ще ни радват цял живот. Ценителите собственици на сребро знаят, че техните украшения могат да изглеждат точно по същия начин дори след четиридесет години! Някои качествени сребърни изработки дори остават като семейни ценности в бъдеще. За да сте сигурни, че получавате най-качествените украшения, трябва да купувате от утвърдени марки за бижута и винаги да търсите печата за проба върху новия си аксесоар. Дори и да не искате бижута за цял живот, среброто продължава да е разумна покупка, защото…

     2. Можете лесно да сте в крак с новите тенденции

Всяка жена, която се интересува от последните новини в модата и бижутата, знае, че темпото на модните тенденции понякога е главозамайващо бързо, а да сме в крак с тях често е доста изтощително. За щастие, популярността на среброто е голяма, а това гарантира, че то почти винаги ще е актуално. Най-новите стилове в бижутерията винаги ще включват сребро, дори ако дизайните се променят. Напоследък, например, скъпоценните камъни и нешлифованите минерали се превърнаха в основна част от аксесоарите за пролетта и лятото. Най-често тези камъни са инкрустирани в сребърни украшения. Да имате няколко сребърни бижута под ръка е най-сигурният начин винаги да изглеждате добре.

       3. Има безкрайни възможности

Тъй като среброто е сравнително мек метал, за бижутерите е лесно да го обработват и да експериментират, което означава, че непрестанно се предлагат нови модели. Широката гама от колекции с различен дизайн и стил ви позволява да намерите бижу (или няколко бижута), което отговаря на вашия вкус и амплоа. Независимо дали търсите колие, обеци, пръстен, гривна или медальон има хиляди варианти. Дори любителите на сребро не се ограничават до едни и същи бижута и стари колекции, тъй като иновациите са постоянни. Така че, винаги можете да намерите ново сребърно украшение, с което да освежите колекцията и визията си!

Още за предимствата на сребърните бижута прочетете тук!