За бижутата от стомана

     През последните години медицинската стомана набира голяма популярност като тенденция в света на бижутата и модата. Това е така, защото тя има блестящо сребристо покритие, не предизвиква алергични реакции на кожата и е устойчива на потъмняване. Още за този универсален метал и употребата му в бижутерията можете да прочетете в днешната ни статия.

     Медицинската стомана може да се обработи по всякакъв начин, във всички форми и размери. Това е чудесна възможност за майсторите бижутери и прекрасна новина за ценителите на оригинални аксесоари.

     Особено ефектни са различните видове висулки, било то оригинално гравирани или с инкрустирани камъни, в съчетание с кожена верижка. Тази тенденция е приложима както при мъжете, така и при жените. От медицинска стомана се изработват и много красиви колиета за дамите, с разнообразен дизайн и дължина, подходящи за всеки вкус.

    Тъй като медицинската стомана е метал, който не предизвиква алергични реакции, тя е много популярен избор за обеци. Дизайните отново са изключително разнообразни – от малки обеци до големи ефектни модели.

     Друг момент при неръждаемата стомана, който я прави предпочитан метал за бижута, е диапазонът от уникални покрития, които тя може да поеме. Тя може да бъде полирана, за да изглежда лъскава, да бъде обработена по начин, че да изглежда старинна, или да бъде деликатно изваяна, за да изглежда фина и ценна.

     Смесването на метали също е често срещано при носенето на медицинска като част от аксесоарите. Особено популярни са моделите с родиево покритие в различни цветове, които ни дават повече възможности за съчетание с други видове метали, било то и благородни.

     Медицинската стомана се използва във всички видове бижута, носени от мъже. Изработват се пръстени, гривни, висулки и обеци. Дори и мъжете, които не обичат да носят бижута със сигурност ще открият модел от стомана, който биха носили с удоволствие.

     Другото голямо предимство на медицинската стомана е нейната издържливост. Тя е не само естествено издръжлива сплав, но е и сплав, която може да се справи с много, много носене. Това означава, че в хода на ежедневна употреба, бижутата от медицинска стомана ще издържат доста дълго – една добра възвръщаемост на инвестициите.

     Разгледайте нашата колекция бижута от медицинска стомана с марка “OCCULT”, които можете да намерите само във фирма IMIKS!