И още за предимствата на сребърните бижута

     От древността до наши дни среброто продължава да е един от най-актуалните и използвани благородни метали сред дизайнерите на бижута. Причините са много – в допълнение към бляскавия вид, достъпността и универсалността, сребърните бижута са вечни, лесни за поддръжка и невероятно издръжливи. В предишната ни статия ви представихме няколко причини толкова много хора да купуват сребро, а днес продължаваме с предимствата на сребърните аксесоари!

     Ние от IMIKS сме наясно, че когато сте готови да инвестирате в бижу, не бива да се задоволявате с нищо по-малко от най-доброто. И нека си го кажем, повечето от нас не са родени със сребърна лъжица в устата, което прави сребърните бижута идеалната възможност! В следващите редове ви представяме още няколко причини, поради които сребърните бижута си заслужават!

Невероятна универсалност

     Сребърните бижута са подходящи за всеки повод. Независимо дали става въпрос за небрежно ежедневно облекло, официална вечеря или делова среща, сребърното украшение винаги е добро решение. Защо? Среброто придава елегантен стил на всяка визия. Неговата универсалност се простира дотам, че дори бихте могли да го съчетавате с бижута от други метали – бяло злато, платина или стомана. Цветовете са достатъчно близки, за да не изглежда като смесване на бижута. Вместо това ще създадете нов облик, уникален за вас.

Среброто е хипоалергенен метал

     За разлика от аксесоарите, направени от никел, месинг или други неблагородни метали, които могат да дразнят кожата ви, сребърните бижута не съдържат примеси, които могат да предизвикат алергична реакция. Хората, които са алергични към метали като никел и/или месинг, могат да носят сребърни бижута без притеснения. Това важи особено за сребърните обеци – можете да ги носите, без да се страхувате, че ще се получи някакво възпаление. Към среброто обикновено има медна примес, която не предизвиква алергична реакция. Носете среброто си с увереност, знаейки, че няма да срещнете никакви последствия по-късно.

     Сребърните бижута се почистват лесно

     Колкото и красиво да е среброто, много жени са го избягвали в някакъв момент поради една причина – потъмняване. Разочароващо е да видите, че любимото ви бижу се е обезцветило или потъмняло, след като стои в кутията за бижута малко по-дълго. Всяко сребро, изложено на въздух, светлина и влага може да потъмнее с времето, особено ако не се носи често. Ето я и добрата новина – има лесни начини да го почистите и да възстановите оригиналния му блясък дори в домашни условия. Освен това в повечето бижутерски ателиета и работилници имат почистващи препарати, след които среброто изглежда като ново.