И още за тенденциите в бижутата през 2019

     Както вече споменахме в предната ни статия, няма как да опишем тенденциите в бижутата за 2019 г. само с няколко думи. Затова в следващите редове ви предлагаме още интересни актуалности от света на модата и скъпоценностите.  

      Вдъхновение от природата

     Ако обичате природата и обожавате да прекарвате свободното си време на открито, то 2019 г. е идеалното време да покажете това чрез своите бижута. Украшенията, вдъхновени от природата ще бъдат едни от най-актуалните през тази година. Дизайнерите все повече ще залагат на цветни гривни, колиета и обеци със стилизирани птици, насекоми, животни, дървета и листа. Ценното на тази тенденция е, че природата ни помага да внесем лекота, смисъл и вдъхновение в ежедневието си. Освен това символизира общността, красотата, развитието и новия живот. Всяко украшение, свързано с природата, ще разказва за това как живеем и какво искаме от живота.

     Загадъчният и екзотичен султанит също ще бъде много предпочитан от дизайнерите на бижута през 2019 г. Неговата връзка с естествения свят, който ни заобикаля се изразява най-вече в удивителното му свойство да променя цвета си в зависимост от светлината – точно както се променят сезоните в кръговрата на природата. Магнетичните зелени, златисти и кехлибарени нюанси на султанита, които на различна светлина преминават от виолетово шампанско в канела, праскова, маслинено зелено, розе или малинено розово-лилаво, завладяват сетивата ни по най-очарователния начин.

     Друга интересна тенденция през 2019 г. ще бъдат бижутата с различни плодове, които можете да използвате за освежаване на визията си. Тази тенденция позволява използване на както на класически, така и на по-смели цветови варианти, които подхождат на всеки вкус и стил на облекло.

     Сред тази палитра от багри, не можем да не отдадем нужното внимание на цветния емайл. Набиращите все по-голяма популярност през последните години емайлирани бижута, ще са в своя апогей през 2019 г. Най-хубавото на тази тенденция е, че при нея не съществуват цветови ограничения – можете да заложите както на топли земни нюанси, така и на смели, ярки цветове.

Елегантна простота

     Простотата кара хората да жадуват за спокойствие и да погледнат на света от друг ъгъл. Такова усещане е завладяло и царството на бижутата – наред с тежките аксесоари, класическите изтънчени форми ще бъдат много ценени и предпочитани през тази година.

     През годините нейно величество перлата винаги е заемала почетно място в света на бижутата, но през 2019 г. перлените украшения ще бъдат особено актуални. Чистата красота на перлите е начин да се свържем с водата – символ на живот, с мистиката на непознатото, със специалната мъдрост, която носи посрещането на това, което знаем и което не знаем. Изразете елегантността си със семпло изтънчено бижу с една перла или заложете на ефектно колие с големи перли в стил Одри Хепбърн.

     Друга интересна тенденция, която се завръща и ни доближава до природата, са бижута под формата на морски черупки. Бихте могли да заложите както на бижута от истински морски черупки, така и на сребърни украшения, вдъхновени от морето и неговата съкровищница – и двата варианта са ефектни и улавят погледа на околните.