Бижута за сватбата – какво трябва да знаем

     Всяка булка иска да изглежда красива, изящна и лъчезарна на сватбата си. Това е съвсем нормално, имайки предвид, че сватбата е едно от най-емоционалните събития в живота на всеки човек.  Мили дами, след като сте избрали подходящата рокля, ще трябва да намерите и подходящи аксесоари. Ние от фирма IMIKS сме наясно, че за да изглеждате невероятно на вашата сватба, от голямо значение са подходящите бижута. Затова в следващите редове ви предлагаме някои съвети по отношение на украшенията за този съдбовен ден!

     Когато става въпрос за стил, всички ние понякога нарушаваме т. нар. “правила”. Това не означава, разбира се, че не съществуват изпитани съвети, които да ви помогнат да изглеждате прекрасно на вашия сватбен ден.

1. Не прекалявайте

     Най-важното правило при избирането на сватбените бижута: Не прекалявайте! Без значение колко привлекателна е мисълта да сложите много и бляскави бижута, не рискувайте аксесоарите да засенчат красотата на сватбената ви рокля. Нека сентенцията “По-малко е повече” да бъде ваша решаваща мантра при избора на украшения.

2. Нека бижутата ви бъдат в тон с цвета на роклята

     Оставете цветът на сватбената рокля да ви насочва при избора на бижута. Ако роклята е бяла, този чист светъл цвят изглежда най-добре със сребро. Бихте могли да го комбинирате с подходящи камъни или да заложите на класиката в жанра – перлитеАко вашата рокля е в цвят шампанско или слонова кост (ivory), бижутата със златисто или розово родиево покритие най-добре ще подчертаят тези топли меки нюанси.  Ако роклята е в така наречения блъш нюанс или цвят пудра, опитайте бижута с розово родиево покритие. Розовата изтънченост на родия ще хармонира чудесно с мекия розов цвят на роклята.

3. Помислете върху деколтето на вашата сватбена рокля

     Деколтето на роклята ще играе главна роля в оформянето на лицето ви. Помогнете му да си свърши работата, като избере бижута, които се съчетават перфектно с него.

     Вашата рокля е без презрамки: За да издължите силуета си и да насочите всички погледи към усмивката си, помислете за елегантен чокър или по-късо колие. Така със сигурност ще изглеждате изключително стилно. Друг вариант е да пропуснете колието и да заложите на пищни висящи обеци с камъни. Този вариант е особено подходящ, ако косата ви е в прибрана прическа. Тъй като деколтето е точка за фокусиране, вероятно повечето от вас ще предпочетат акцентът в бижутата да е там, но не се колебайте да добавите подходяща гривна, за да балансирате и завършите външния си вид.

     Ако вашата рокля има V-образно деколте: В този случай украсата на деколтето е задължителна. Изберете колие или висулка, или опитайте с наслояване, ако са фини и деликатни. Добавете обеци – малки или висящи – които да изглеждат най-добре с прическата ви.

     Ако вашата рокля е със затворено деколте: Съсредоточете се върху ефектни обеци и украшения върху косата. Те могат да са украсени с камъни или цветя, в зависимост от желания ефект. В този случай бихте могли да добавите и гривна, която да допълни визията ви.

4. Бъдете себе си

     Най-важното нещо при избирането на перфектните бижута за вашата сватба е, че те трябва да бъдат ваше отражение. Ако сте доволни от бижутата, които сте избрали, ще се чувствате красиви, уверени и спокойни, а това са най-добрите аксесоари!