Какво трябва да знаем когато подаряваме бижу

Ние от фирма IMIKS сме наясно, че пазаруването на бижута не винаги е толкова лесна задача, колкото изглежда. То може да бъде спонтанно, добре проучено или да е по специален повод. Oсвен това подаръкът, който подарявате говори много за вас и за това какво искате да кажете на човека, за когото е. В днешната ни статия ви предлагаме няколко съвета, които да ви улеснят при избора на перфектното бижу.

Днес изборът при украшенията е много голям – пръстени, обеци, гривни, висулки, колиета…  лесно е човек да се обърка. Още повече, че правилното бижу може да направи празника много по-специален. Ето и няколко неща, които да имате предвид, когато купувате бижута:

Перлите са емблема на стил и красота – с тях няма как да сбъркате!
Среброто е винаги актуално

Понякога предпочитанията ни към златото могат да засенчат изящността на сребърните бижута. Златото често може да надделее над някои скъпоценни камъни, а среброто от своя страна се съчетава прекрасно с топаз, рубин, перли, кехлибар, марказит, циркон, султанит и още редица естествени камъни. Освен това среброто се поддържа много по-лесно и е много издържливо. Сравнете два еднакви пръстена, единият от 24k злато, а другият от сребро. Разликата в цената е очевидна, но красотата може да е в полза на среброто.

Перлите са най-добрите приятелки на всяка жена

Диамантите са красиви, разбира се, но перлите ни дават повече възможности. Наричана още “Кралицата на морето”, перлата – естествена или култивирана – се среща в много голямо разнообразие от цветове. Естествени перли са ценени в продължение на много векове като символ на нещо чисто, възхитително, рядко и ценно. Култивираните перли се отглеждат лабораторно и са най-широката гама от перли на пазара – можете да ги намерите почти навсякъде. Ще ги познаете по красивите бляскави нишки, сиянието и гладкостта на повърхността.

Камък според зодията

Добра идея е да подарите бижу със зодиакален камък. Препоръчваме Ви полускъпоценните камъни заради тяхното великолепие и уникална енергия. Лунен камък, кехлибар, седеф, ахат, авантюрин, аметист, тюркоаз, опал или гранат – това е една малка част от камъните, които ще впечатлят и изненадат любимия човек, още повече, че подаръкът ще е персонален. Можете да се доверите и на лабораторно създадените скъпоценни камъни, те могат да бъдат чудесна алтернатива, просто не се изкушавайте да лъжете за тяхната автентичност. Истината е, че култивираните скъпоценни камъни са също толкова впечатляващи, колкото и естествените.

Бонус съвет: Попълнете колекцията! Ако вече сте подарявали бижу, заложете на украшение, което му подхожда и го допълва – стилен, смислен и практичен подарък.
Попитайте бижутер

Ако се нуждаете от помощ при закупуването на бижута, тогава си струва да попитате тези, които им дават живот – бижутерите. Добри източници на безпристрастни съвети са и продавач-консултантите в по-малките магазини, онлайн-магазините или места, от които не сте купували досега. Като се има предвид, че 75% от покупките на хората са повлияни от Facebook или Instagram, бижутата са категория, за която си струва да се посъветвате с експерт-бижутер.

Поискайте второ мнение

Ако ви е трудно да решите какво бижу може да се хареса на ваш любим човек, не се притеснявайте да попитате приятел или член от семейството. Вкусът е индивидуален за всеки човек, така че дори да откриете уникално ръчно изработено украшение, е добре да сте сигурни, че ще бъде оценено. Просто се уверете, че човекът, от който искате съвет може да пази тайна.

Надяваме се, че сме ви били полезни! Цялата ни колекция можете да видите на imiks.bg!