Как да изберем перфектните бижута за бала

     Абитуриентският бал е един от най-очакваните моменти за всички младежи. Тази специална нощ е свързана с много вълнение, красота и блясък, а подготовката за нея е един сериозен процес. Ако вече сте се спрели на подходящата рокля, то е време да изберете перфектните бижута. За да ви дадем малко вдъхновение за тази магична нощ, в следващите редове ви предлагаме няколко съвета, които да имате предвид при избора на украшения!

Съобразете бижутата с роклята си

     Блясъкът е най-важното нещо когато става въпрос за балната вечер! Когато избирате аксесоарите за бала си, се уверете, че те отиват на модела и цвета на роклята ви. В случай, че вашата рокля е без бляскави елементи, е добре бижутата да са с блясък. Това ще придаде елегантен и звезден акцент на визията ви. Ако тоалетът ви е с блясък под формата на украшения или лъскави детайли, уверете се, че бижутата, които сте подбрали са подходящи. Например, ако роклята ви има сребристи детайли, изберете сребърни бижута, или пък сребро със златисто или медно родиево покритие за тоалет със златисти отблясъци.

     Обеците трябва да са в унисон с прическата, както и с горната част на роклята. Първо, нека да разберем как да съчетаем обеците с косата. Всъщност е доста лесно – колкото по-ефектна е косата, толкова по-малки и семпли трябва да са обеците. Обратно, ако ще бъдете с по-обикновена прическа, обеците трябва да са по-големи и блестящи. Когато става въпрос за съчетаване на обеци с горната част на роклята, всичко, което трябва да запомните е да приложите същото правило. Например, ако роклята има класически вид без презрамки, обеците ви трябва да са големи и искрящи. Отново, както и при косата, ако роклята е с тежка бродерия, обеците трябва да са по-семпли. Може би един добър избор би бил чифт нежни перлени обеци.

     При избора на перфектни бижута за бала няма как да пропуснете колието. Имате две опции – голямо пищно колие с много камъни или деликатната семпла верижка. Така или иначе, опциите за стил са безкрайни… И така, как да изберем идеалното? Отново трябва да обърнете внимание на баланса. Деколте на рокля без презрамки трябва да бъде съчетано с блестящо колие, но обеците трябва да са фини. Когато става дума за рокля, която има по-дълбоко деколте, трябва да я съчетаете с по-дълга верижка. По този начин ще подобрите естествената линия на роклята. За рокля с по-високо деколте, изберете по-късо колие. 

     Бонус съвет: Не забравяйте да се съобразите и с тенденциите в бижутата през 2019 г., за които можете да прочетете повече тук!

     В крайна сметка, независимо от стила на бижутата, които избирате, най-важното е да се чувствате красиви, уверени и спокойни когато ги носите. Само така Абитуриентският бал ще се превърне във вълшебната приказка, за която сте мечтали!