Обеци за лято 2019

     Невероятната Коко Шанел е известна с репликата: “Преди да излезеш от вкъщи, погледни в огледалото и свали един от аксесоарите си.” Макар че никога не бихме оспорили нейните модни съвети, когато става дума за украсяване на ушите ни, ние от фирма IMIKS сме склонни да се съгласим с певицата Дженифър Лопес, която казва: „Жените никога не трябва да излизат без обеци. Пренебрегването им е пропусната възможност.“ Така че, въпросът е не дали трябва да носите обеци, а какви да бъдат те. За да ви помогнем да проучите нови възможности, ето няколко от най-горещите тенденции за лято 2019 г.

Халки

Един от най-популярните обеци са халките. Подходящи за жени от всички възрасти, те демонстрират актуалност, която се простира през 60-те до 90-те години и със сигурност днес е по-силна от всякога. Халките имат толкова много уникални предимства, като например:

  1. Привличат вниманието към лицето ви.
  2. Придават класически вид, който никога не излиза от мода.
  3. Подходящи са за всеки повод.

Начинът, по който тези красиви обеци са били носени в миналото, съвсем естествено днес е различен. В недалечното минало халки се носеха при вечерно излизане, щура нощ, но със сигурност не и когато отиваме на работа. За щастие, тези дни отминаха и днес халките получават признателност в почти всяка среда. Ключът към носенето на халки на работното място или в професионална обстановка е да изберете правилния размер, така че те да присъстват като фин деликатен акцент без да крещят за внимание.

Малките халки ще подчертаят лицето ви, без да се набиват на очи, а най-подходящият за вас размер ще свърши работа когато сте в центъра на събитията и искате да привлечете вниманието към себе си. Помислете къде отивате, какъв е поводът и разбира се изберете халките, с които се чувствате най-добре!

Висящи обеци

Висящите обеци също са много актуални през летния сезон. Независимо дали са с камъни, изчистени и семпли или по пищни, те придават много свеж акцент в лятната ни визия. Дължината също не е от значение – може да са по-къси – до под ушната мида или да стигат до врата, вариациите са многобройни. Тези обеци стоят прекрасно с къса или прибрана коса, особено, ако съчетанието включва рокля с голи рамене. По-големите висящи обеци тип полилей също предлагат разнообразен избор от модели. Както подсказва името им, те имитират формата на полилеи и имат поне три нива на декорация. Този тип обеци е подходящ както за по-официална визия, така и за ежедневието, стига избраният от вас модел да е по-семпъл.

Изберете правилния модел обеци

За да изберете точния модел обеци за вас е необходимо да се съобразите с формата на лицето си. На някои дами повече им отиват висящи обеци, а на други – халки. От друга страна, както всичко в модата, ако се чувствате добре, ще изглеждате добре. В крайна сметка, стилът е по-скоро отношение, отколкото нещо друго.

И така, как можете да разберете кои обеци ще ви стоят добре – най-важното нещо, което трябва да разгледате, е формата на лицето си:

  1. Лице тип обърнат триъгълник – обеци тип полилей.
  2. Овално или кръгло лице – висящи обеци.
  3. Сърцевидна форма на лицето – обеци тип полилей.
  4. Дълго и тясно лице – къси, средни или големи халки.
  5. Лице с по-широка челюст – висящи обеци, както и такива със заоблена форма.