Серафинит – духовният водач

     Серафинитът е красив полускъпоценен камък, характеризиращ се с прекрасен тъмнозелен цвят, подчертан от блещукащи сребристи нишки. Наричан още “Ангелски камък”, неговото наименование идва от библейските създания Серафими – ангели с шест крила, приближени до Божия престол. Още за този магнетичен камък прочетете в следващите редове!

     Според Християнството Серафимите са най-висшите небесни ангели, а Серафинитът получава името си именно заради сребристите краски по повърхността си, приличащи на ангелски крила.

     Основните находища на Серафинит са в Русия, в местностите около езерото Байкал, Сибир и Турция. Освен това той се среща в Австрия, Швейцария, Италия и някои райони на САЩ.

     Освен че Серафинитът е изключително красив камък, той притежава много силна енергия, свързана с духовно просветление. Серафинитът може да даде отговорите, които търсим, помагайки ни да направим необходимите промени, за да намерим своя мир, щастие и удовлетворение. Смята се, че Серафинитът е от изключителна помощ на хора, които се чувстват депресирани. Той може да насърчи добрия поток от енергия в живота, помага при взимането на решения, носи хармония и баланс, така че винаги да сме заобиколени от позитивизъм.

     Серафинитът е камък на любовта, грижите и целостта. Вярва се, че той резонира със сърдечната чакра и носи чувство на топлина и благополучие на тези, които го носят, и тези, които са в неговото енергийното поле. Серафинитът свързва физическите и духовните сфери. Той оказва благотворно влияние върху нашия емоционален свят, насърчавайки любовта – в нас и около нас. Този великолепен камък балансира всички усещания, помагайки ни да се справяме с емоционалните изблици и да приемаме по-лесно промените, които се случват в живота ни. Смята се, че Серафинитът има най-благоприятно действие при зодиите Телец и Стрелец.