Съвети за коледно пазаруване

Без съмнение Коледа е един от най-обичаните, светли и красиви празници. Макар че все още има доста време, когато се сетим за Коледа пред погледа ни изникват прелестно украсената елха, благия белобрад старец и разбира се – многото подаръци и изненади. Със сигурност някои от вас вече се замислят с какво ще изненадат близките си и как да си спестят напрежението покрай пазаруването. В днешната ни статия ви предлагаме няколко практични съвета във връзка с коледния шопинг и как да си спестим някои неприятни ситуации, за да можем да се насладим на този прекрасен празник пълноценно!

Планирайте 

Ранното планиране е един от най-добрите начини да облекчите напрежението покрай коледното пазаруване. Колкото по-рано започнете, толкова по-добре – от една страна, за да разпределите правилно бюджета си, от друга – ще имате време да реагирате, ако се случи нещо непредвидено.

Направете списък

Старомодно е, но много полезно, а и нали сте в ролята на Дядо Коледа! Направете си списък с хората, които искате да зарадвате за Коледа. Към него можете да добавите идеите си за подарък на всеки човек, а защо не и максималната сума, която можете да отделите. Така се спасявате от риска да забравите някого и имате възможност да разпределите добре средствата си – с един куршум два заека!

Интернет проучване

Направете си интернет проучване за всеки от подаръците, които искате да купите. Така ще се запознаете с цените, ще видите ревюта на артикулите и ще съберете мнения за всеки от тях. Не на последно място, това е една прекрасна възможност да сравните цените за един и същ продукт на няколко различни места.

Пазарувайте рано

Идеята за коледен шопинг в последния момент не е добра. Независимо дали сте решили да купите подаръци от големите търговски центрове или интернет, в последните дни преди Коледа, навсякъде ще бъде много натоварено. Освен това недостигът на време и пазаруването под напрежение често водят до купуване на неподходящи и излишно скъпи подаръци. А и мислейки за тези неща отрано, могат да ви хрумнат чудесни креативни идеи. Затова не чакайте последния момент, а започнете с коледното пазаруване рано – така ще си спестите доста стрес.

Коледно пазаруване по интернет

Пазаруването по интернет спестява много време и средства, разбира се. А и както вече споменахме, дава възможност да сравните избраните продукти в различни сайтове и да изберете най-хубавия подарък. Важен момент при интернет шопинга е, че трябва да си предвидите време за доставка, която стандартно отнема от 1 до 3 дни. Коледните празници, разбира се, не са стандартно време от годината. Повечето куриерски фирми са доста натоварени около Коледа и поради тази причина са възможни много закъснения на пратки. За да си спестите риска да останете без коледни подаръци за любимите си хора, поръчайте избраните от вас продукти навреме, дори по-рано.

Бонус съвет: Много добра идея е и да се възползвате от новата услуга на Спиди – Автомат на Спиди (АПС). Предимствата са, че получаването на пратка става много бързо и лесно, в удобно за вас време – Автоматите на Спиди работят до 22:00 ч. Спиди Автоматите се намират на удобни места – в големи търговски вериги и молове. Можете да намерите най-близкия до вас автомат на сайта на Спиди. Получаването на вашата пратка става с въвеждане на уникален код, който получавате като SMS и натискане на няколко бутона. Заплащането също става бързо и сигурно – с дебитна или кредитна карта.

Надяваме се, че сме ви били полезни с нашите съвети! Пожелаваме ви приятно пазаруване!