Тенденции в бижутата през 2019 г.

     Невъзможно е тенденциите в бижутата през 2019 г. да се опишат само с една дума или изречение. И все пак е достатъчно да кажем, че през тази година може да забравите дамската си чанта вкъщи, но забравите ли да си сложите гривна или обеци преди да излезете, ще бъде проява на лош вкус! В първите дни от януари ви предлагаме някои от горещите тенденции в бижутата през настоящата година, за да си набавите нови аксесоари навреме и да попълните кутията си за бижута!

     Основните тенденции в бижутата през 2019 включват изобилие от скъпоценни и полускъпоценни камъни и кристали, многопластовост, асиметрия, както и големи размери и части.

     Среброто ще бъде най-предпочитано в изработката на бижута – това сочат новите тенденции. Например, женските бижута през 2019 г., ще бъдат направени основно от сребърен метал. “Сребърните бижута са много красиви и елегантни, а това прави модата по-нежна и млада.”, твърдят модните специалисти. Сребърните пръстени, колиета и гривни ще бъдат задължителен аксесоар през деня, тъй като през деня изглеждат красиво и естествено. През 2019 г. сребърната бижутерия ще се среща най-често в комбинация с полускъпоценни камъни, особено с лунен камък и планински кристал.

       Когато говорим за тенденциите при пръстените през 2019 г. трябва да отбележим, че масивните правоъгълни пръстени се завръщат! Двойните и тройни пръстени с различни висулки по тях, които могат да се носят и на фалангите, също ще са много актуални. Комбинирането на пръстени по двойки или дори на всеки пръст ще бъде истински хит. Затова най-важно е да запомните, че необичайните съчетания от пръстени са печелившата опция! Не се страхувайте да комбинирате и да покажете своето щуро въображение!

През 2019 г. особена популярност ще получат и ръчно изработените гривни.

Ръцете на една дама винаги трябва да изглеждат добре поддържани. Особено след като популярността на големите и впечатляващи гривни се завръща през 2019 г. Такива гривни са ефектни и декларират себе си, както и вашия стил и вкус.

Дамските гривни през 2019 г. ще бъдат изработени главно от сребро, като често към основния материал ще бъде добавяна и кожа. Особено актуални ще бъдат стилизираните гривни, които напомнят накитите на древните цивилизации. Тази тенденция идва като продължение на модата при зимните бижута, които са изработени по подобие на египетските и индийски украшения. Тенденциите през 2019 г. ще включват също гривни с кристали, както и гривни тип верижка с различни висулки.

През 2019 година скъпоценните и полускъпоценни камъни и кристали отново ще са модерни. По отношение на колиетата, чокърите ще са в главната роля и през тази година. Ако все още не сте се сдобили с такъв тип украшение, няма по-подходящ момент от тази година. Другият основен акцент в бижутерските тенденции през 2019 г. по отношение на колиетата е женствеността, най-често изразена чрез една или няколко тънки верижки с различни дължини и бляскав акцент, разбира се.

Говорейки за тенденциите в бижутата за 2019 г., е невъзможно да не споменем и обеците. Те винаги са на мода, променят се единствено размерите и формите им. Освен това обеците придават женственост, изтънченост и магнетизъм на всяка дама. Ако предпочитате големи обеци, които не могат да останат незабелязани, тогава през 2019 наистина ще бъдете модна икона. Най-популярните украшения ще бъдат изцяло в геометрични форми: квадрати, ромбове, триъгълници и спирали. Висящите обеци трябва да изглеждат тежки и плътни. Най-важното е, че актуалните за 2019 г. обеци са подходящи за жени с всякакъв стил и от абсолютно всички възрасти. Затова през 2019г. развихрете въображението си и забравете ограниченията!