Тенденции в бижутата през 2020 г.

    2020 г. е тук, а с нея освен новите възможности, идват и новите модни тенденции в бижутата. И макар навън все още да е студено, в днешната ни статия ви предлагаме някои от най-горещите трендове за предстоящата година!

     В годината на металния плъх, която ще е изпълнена с много нови възможности, настроението ни за ново начало не бива да се изчерпва с ежедневната рутина, кариерната траектория или личните взаимоотношения. Новото начало може да е свързано и с обновяване на гардероба или кутията ни за бижута. А понякога е толкова лесно да се почувстваме добре – достатъчно е да направим малък жест към себе си с чифт нови обеци, например. Независимо дали харесвате смели експериментални форми и решения или предпочитате да се придържате към класическата елегантност, модните тенденции в бижутата през 2020 г. обещават да има по нещо за всеки!

 Халки

Халките не са нова тенденция, но през 2020 г. ХХL размерът им е задължителен. Освен че трябва да са големи, техният дизайн ще бъде разнообразен – тънки, плътни или кухи, изчистени или със закачливи висящи елементи.

Смесване на метали в различни цветове

Сместването на златисти, сребристи и розови метали ще е една от водещите тенденции през предстоящата година. Имайки предвид, че 2020 г. е високосна, можете да заложите на сребро със златисто или розово родиево покритие.

Колиета тип “верига”

Колиетата тип “верига” в големи размери също дефилират смело по световните модни подиуми. Тази тенденция е отлично решение за тези от вас, които харесват нестандартни решения и силни акценти.

Сребърни бижута

Модните критици предвиждаха нарастване на популярността на среброто през 2020 г. и това вече е факт! Световните модни подиуми също са доказателство, че металът ще намира все повече приложение в аксесоарите през следващите месеци.

Една обица

Вместо да носим чифт обеци, тази година особено актуално ще е носенето само на една обица, затова пък ефектна като за две. Световните дзайнери залагат на смели висящи обеци в златисто, медно и сребристо.  

Перли

Перлите са популярна тенденция вече няколко сезона, но през пролетта ще ни изненадат с нови дизайни. От нежни класически обеци до големи пръстени и колиета, има много свежи начини за носене на перли през 2020 г.

Цветен емайл

Ако вече имате хубава колекция от сребърни бижута, може да опитате нещо по-свежо като цветния емайл, чиято тенденция идва с дъга от нюанси и е особено подходяща за пролетните и летни месеци.