Цветни съвети за летни бижута

     Кои са вашите любими аксесоари за лятото? Едно от хубавите неща на този сезон е, че има вечни тенденции, които се вписват перфектно в горещите летни дни и нощи, освен това подхождат на всеки – независимо от личния стил и възрастта. В предишната ни статия ви разказахме за летните тенденции при обеците, а днес ви предлагаме няколко свежи идеи за цветовете и камъните на летните бижута!

      Преди да е настъпил разгарът на дългоочакваното лято, е добре да обновите своята колекция бижута с нещо ново, цветно и уникално. Нашият съвет е: Заложете на ярки цветове! Лятото е сезонът на яркото слънце, морето, златистия пясък, прохладния бриз и горещите емоции. За да сте в хармония с цялата тази идилия, бижутата ви трябва да имат ярки и живи оттенъци. Извадете най-блестящите си и цветни летни бижута, и ги съчетайте с плажните си дрехи или ежедневния си стил. Изберете корал, морганит или оранжевите нюанси на кехлибара, за да представите слънцето и залеза. Заложете на камъни в ярки наситени цветове като танзанит, аметист, опал и тюркоаз, за ​​да сте в тон с настроението на лятото. 

     И като стана въпрос за камъни – лятото е идеалното време да заложите на бижута с камъни. Дългите нощни разходки по плажа, романтичните вечери и купоните с приятелки са подходящи случаи да блестите през цялата нощ. За по-официални и романтични вечери изберете ефектна спираща дъха висулка с голям блестящ камък. Ако не харесвате прекалено силния блясък, изберете фина висулка с циркон. За щура нощ с момичетата заложете на мистичния танзанит или екзотичния опал. Разноцветният емайл също е много подходящ избор, за да сте в тон с шареното лято.

Бижута вдъхновени от морето

Лятото и морето вървят ръка за ръка, така че няма по-подходящо време да си набавите бижута, свързани по един или друг начин с морето. Например перли – те никога не излизат от мода, но изглеждат най-добре през лятото, било то и в комбинация с други камъни. Този сезон приветства всички забавни решения като висулки с костенурки, мидени черупки, морски звезди, морски и водни кончета, палмови дървета и т. н.  За официална вечер заложете на бижута със сладководна перла или седеф. Още за летните тенденции в бижутата прочетете тук!