20 години Сребърна бижутерия IMIKS

     През 2019 г. се навършват 20 години от създаването на Сребърна бижутерия IMIKS. През тези години тя се развива динамично и успешно, спечелвайки доверието на своите клиенти, за да се превърне днес в една от най-утвърдените марки за качествени и стилни сребърни бижута. В днешната ни статия ще открехнем вратата към историята на фирмата и ще ви разкажем повече за дейността й.

В синхрон с актуалните модни тенденции, фирма IMIKS обновява своите колекции всеки сезон, предлагайки разнообразие от нови модели бижута

     Всичко се заражда през 1999 г., когато управителят на фирма IMIKS все още работи като майстор бижутер на сребро в голяма пловдивска фирма. Получил майсторски лиценз от Задругата на майсторите бижутери и воден от любовта си към благородния метал и претворяването му в красиви украшения, той решава да стартира свой проект. Така започва дейността на фирмата – с малък щанд за сребро на площад “Джумая” в град Пловдив. Стъпка по стъпка се откриват обекти в града и по Българското Черноморие, а през 2007 г. отваря врати първият магазин с бранда IMIKS в търговски център “Хали” в Пловдив. В следващите години фирмата активно разширява своята дейност с нови обекти, като към днешна дата магазините с марка IMIKS са 13 на брой – 4 в Пловдив, 1 в Бургас, a през летния сезон – в Несебър, Свети Влас, Равда, Созопол, Приморско и Китен.

     Една от най-важните цели в развитието на Сребърна бижутерия IMIKS е да бъде в крак с най-актуалните модни тенденции при бижутата. Поради тази причина представители на фирмата ежегодно посещават едни от най-големите международни изложения за бижута.

Част от голямото разнообразие, което предлага фирма IMIKS са красиви класически сребърни модели, артистични патинирани украшения, бижута с родиево покритие и уникални ръчни изработки с естествени камъни.

     “През годините винаги сме се старали да бъдем актуални и да отговаряме на изискванията на времето и вкуса на клиентите, разбира се. Целта ни е чрез нашите бижута да стигнем до повече хора и да ги накараме да се усмихнат.”, казва управителят Иван Екенов.

     Сребърна бижутерия IMIKS работи с едни от най-добрите работилници и майстори бижутери в страната, за да осигури на клиентите си селекция от уникални ръчно изработени украшения, разнообразни изработки и бижута с индивидуален почерк. От IMIKS смятат, че фокусът при изработването на качествени бижута е да се запознаят клиентите с уникалността на изкуството, с майсторите, които ги създават, и колко е важно изкуството да се поддържа живо. Управителят на фирмата Иван Екенов споделя, че по този начин любителите на бижута могат не само да носят красиви ръчно изработени украшения, но и да бъдат участници в каузата на изкуството да създаваш. Неслучайно сребърна бижутерия IMIKS разполага със собствена дизайнерска селекция бижута.

     Бижутата, предлагани от фирма IMIKS са с гарантирано качество на материалите, камъните и изработката. Те са не просто украшение, те са идеално допълнение, което ще придаде стил, елегантност и завършеност на вашата официална или ежедневна визия. Богатата селекция от великолепни класически, модерни и уникални ръчно изработени сребърни украшения позволява да изберете най-подходящото за вас бижу.

Разгледайте колекциите на IMIKS тук!