2020 – годината на металния плъх

     Според китайския хороскоп 2020 г. е годината на металния плъх. Година на ново начало, изпълнена с възможности – за откриване на истинската любов, реализиране на проекти, много печеливша и успешна по отношение на финансите! Още за древните китайски поверия, свързани с предстоящата година, прочетете в следващите редове!

     Съгласно китайския лунен календар годината на плъха започва на 25 януари 2020 г и завършва на 11 февруари 2021 г. Плъхът е първият знак от цикъла на 12-те животни от китайската астрология и поради тази причина 2020 г. се счита за година на ново начало и подновяване.

     Годината на металния плъх ще бъде силна, просперираща и щастлива за почти всички китайски зодиакални знаци. Всеки от знаците ще покаже решителност по отношение на своите цели, стремежи, дори и своите хобита. Годината ще бъде особено успешна за започване и развитие на нови проекти.

Китайското изкуство Фън Шуй ни съветва да заложим на талисмани в цветовете златисто и сребристо, а тъй като 2020 г. е високосна – най-подходящият метал е среброто.

     Годината на металния плъх ще донесе и много творческа енергия, която ще се проявява в постигането на онова, което желаем и увереността, че всичко е възможно. Ще притежаваме сигурността, че сме създатели на собствения си живот и силата да сме такива, каквито искаме да бъдем.

      Цялата 2020 г. ще е съпътствана от късмет, но трябва да се въползваме от него веднага, щом почука на вратата ни. Според древна китайска мъдрост нищо не плаши късмета повече от това, да се съмняваме в него. Тези, които проявяват ентусиазъм и действат бързо, ще гарантират със сигурност своя успех.

     Разбира се, щом 2020 е годината на плъха, най-подходящият талисман ще бъде метален плъх. Според китайската митология металът е елемент, който извлича от нас оптималната енергия, така че да постигнем целите си с максимална точност и ефективност.

     През годината на металния плъх голям късмет ще ни носи зеленият цвят, следван от червеното, жълтото, бялото, синьото и черното, както и комбинациите зелено и черно, червено и зелено, жълто и зелено, бяло и жълто. Късмет ще ни носят жълтите, розовите и бели цветя, оранжевите растения и аксесоарите в червено, както и числата 5, 7 и 9.