Видове камъни:

Циркон

Цирконът е полускъпоценен камък, известен с разнообразните си цветови оттенъци: безцветен, жълт, червен, оранжевочервен, зелен, син, кафяв и черен и др.Безцветният циркон по блясък прилича на диаманта и се използва като негов заместител.

Авантюрин

Авантюринът е полупрозрачен до непрозрачен микрокристален кварц, който съдържа лъскави материали, които му придават искрящ ефект. Обикновено Авантюринът варира в зелено, кафяво, жълто, червено и синьо.

Аметист

Аметистът е вид виолетов или синьо-лилав кварц. Той е полупрозрачен или прозрачен, а виолетовата му окраска често е неравномерно разпределена. Смята се, че аметистът носи щастие, укрепва волята и подобрява обмяната на веществата.

Ахат

Ахатът е вид полускъпоценен камък, който е много оцветен и шарен, формира се в концентрични слоеве в широка гама от цветове и текстури.

Тюркоаз

Тюркоазът е един от първите скъпоценни камъни известни на хората. Той е с ярки цветове вариращи от небесно синьо до зелено в зависимост от количествата желязо и мед в него. Египтяните са ценили тюркоаза, като камък на живота.  

Перла

Перлата се образува, когато песъчинка или друга дребна частица случайно попадне в тялото на мидата и започне да я дразни. Ако мидата не успее да изхвърли чуждото тяло, тя започва да отделя специално вещество, наречено седеф, с което го обвива.

Перлите са символ на чистота, невинност и вяра. 

Оникс

Ониксът е полускъпоценен камък, разновидност на халцедона. Най-типичният цвят за оникса е черният. Освен черен може да намерите и оникс оцветен в: синьо, кафяво, жълто, червено, зелено, розово, виолетово, сиво, бяло.

Розов кварц 

Розовият кварц e разновидност на кварца и представлява полупрозрачен или непрозрачен кристален минерал оцветен в различен нюанс от бледорозово до розово-оранжево. Среща се във вид на редки кристали или такива без определена форма и имат изключително ювелирна стойност и приложение за изработка на ювелирни изделия.